Tuesday, January 16, 2018

TINGKATKAN IMUN BADAN DENGAN SHAKLEE


HEALTH is WEALTHsetuju? saya setuju.
Apa guna kekayaan jika kesihatan dipandang remeh?
itu hanya pendapat peribadi saya.. steady geng. hihihi..


Tapi saya sangat suka sentuh 'ZAMAN MODEN SEKARANG'. saya tidaklah banyak duit, tapi saya sanggup berbelanja untuk beli keperluan nutrisi saya dan keluarga saya.saya tidak kisah sesen pun hilang untuk kesihatan.sejak bersama Shaklee, Shaklee banya mengajar betapa pentingnya penjagaan kesihatan.

kebelakangan ni pula, macam-macam penyakit bawaan virus menular. Bakteria apa kurangnya.. jadi, manusia pun kejap-kejap sakit. kejap ja sembuh, sakit semula. Orang dulu tidak mcam kita sekarang. salah satu sebabnya environment diorang bebas radikal bebas, makan makanan sihat bukan processed food, memang tak perlu supplements pun. Jadi jangan hairan kenapa kini manusia perlu supplemen. kita makan apa hari-hari? kita bersenam ka hari-hari? cukupkah kandungan nutrien kita hari-hari? tepuk dada tanya selera.

Kepentingan penjagaan kekebalan tubuh adalah benda asas sebenarnya. tidak perlu orang ingatkan kena jaga kekebalan imunisasi tubuh.Bukan setakat kena ambil supplemen.. gaya pemakanan, kena bersenam, mengutamakan kebersihan, dan gaya hidup yang sihat. Sebab penyakit bawaan virus dan bakteria ini ada yang membawa kepada kematian jika imunisasi tidak kebal.

Sini saya kongsikan 3 supplemen Shaklee yang boleh bantu meningkatkan imunisasi tubuh:

🎀 Nutriferon.
💪 Merupakan satu-satunya interferon semulajadi yang berupaya merangsang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh secara keseluruhan.
💪 Interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.
💪 Melindungi dari influenza dengan memberi perlindungan yang efektif daripada virus, mikrob, selsema, alergi serta inflamasi.

🎀 Vivix.
💪 Memelihara keseluruhan kesihatan.
💪 Membantu anda berasa lebih bertenaga.
💪 Menguatkan sistem imun.

🎀 Sustained Release Vita-C.
💪 Meningkatkan dan mengukuhkan sistem imun.
💪 Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
💪 Menyingkatkan waktu pemulihan terhadap penyakit.
💪 Mengurangkan simptom selsema.
💪 Menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Jadi, jom sama-sama tingkatkan imunisasi tubuh kita.

Do You Need This?
Kindly Whatsap Me: 0138722714
Kindly Email Me: francessrocket21@gmail.com
Kindly Like My Fanpage: Vitamin's Suitcase
Kindly Follow My Instagram : @francessrocket

11 comments:

  1. betul wajib la jaga sistem imun badan, skrg ni zaman bnyk penyakit ni, cuaca pn x menentu kc kuat sistem imun utk halang dpt serangan pnyakit

    ReplyDelete
  2. Same, tidak rugi sesen pun beli vitamin untuk kesihatan

    ReplyDelete
  3. dulu mcm selalu sakit sejak amalkan vivix kurang suda..

    ReplyDelete
  4. Musim nda menentu sekarang imun pun terganggu so bolehlah amalkan set ni

    ReplyDelete
  5. Penting sgt sistem imun tip top ni. Banyak penyakit datang kalau masalah imun juga kan

    ReplyDelete
  6. kesihatan yg paling utama. Sihat baru boleh cari duit kan

    ReplyDelete
  7. Ambil la set immune booster shaklee..terbaik

    ReplyDelete