Friday, November 10, 2017

NUTRISI SHAKLEE UNTUK JANTUNG KITAJantung perlu makanan? sangat perlu! sebab jantung ni serupa macam otot lain pada tubuh kita yang bekerja sepanjang masa untuk berfungsi dengan baik. Tapi jantung ni cerewet banyak.. dia perlu 'dimanja-manja' dan diberi sumber makanan yang eksklusif sahaja. Tidak mau makanan yang cikai-cikai. Bila kita tidak jaga jantung kita, si jantung tidak mampu membantu kita mengepam darah secara efektif. Bila darah tidak dipam dengan sepatutnya, beberapa masalah lain pada tubuh akan datang contohnya tubuh akan kurang oksigen. 


Jadi jangan buat jantung kita mengangkut beban yang lebih daripada kemampuannya! 

Jom baca daripada sumber ni untuk penjagaan jantung:

Pengambilan nutrisi yang baik juga sangat membantu memelihara kesihatan jantung! yayy!

Omega Guard adalah minyak ikan yang saya minyak ikan paling tulen! ianya membantu menurunkan paras trigliserida dan memperbaiki masalah tekanan darah. Ini kerana, Omega Guard adalah nutrisi yang bersifat asid lemak poli tidak tepu omega 3 yang kaya dengan EPA dan DHA. Dengan adanya EPA dan DHA dalam Omega Guard, si pengamal dapat meningkatkan kualiti kesihatan jantung!

Phytocol-ST ni pula baik untuk masalah kolesterol. 
Jantung dan kolesterol berkaitrapat. Bila kolesterol jahat ni tersumbat pada saluran darah, maka oksigen tidak akan sampai ke semua bahagian organ yang penting. 
Fisoterol secara strukturnya adalah sama dengan kolestrol dan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan didalam usus justeru meninggalkan kolestrol. means, lebih banyak fisoterol yang dimiliki tubuh manusia, lebih banyak pengurangan kolestrol berlaku dalam badan! selain itu, anda boleh berpeluang menurunkan paras kolestrol LDL anda dengan pengambilan fisoterol.

Vitamin E Complex Shaklee
Ianya bertindak sebagai 'guard' kepada dinding arteri manusia. Vit E akan memastikan agar kolesterol jahat LDL tidak TEROKSIDA! Jika berlaku pengokisidaan kolesterol jahat ni, salah satu efeknya adalah penyumbatan salur arteri yang akan membawa kepada risiko sakit jantung. 

Garlic Complex
Secara turun-temurun terbukti membantu mengawal tekanan darah dan mengurangkan risiko tahap kolesterol yang tinggi!

fuh! panjang lebar! hihihi.. 

Jadi bila imbas semula, apa yang penting adalah pengawalan kolesterol jahat dalam salur darah kita. 

KOLESTEROL TINGGI = MASALAH JANTUNG

Jadi, berikan jantung anda nutrisi yang baik agar si jantung dapat bekerja dengan efektif!
No comments:

Post a Comment