Thursday, December 1, 2016

Saya Ni Pengedar Shaklee Yang Macam Mana?


Kadang-kadang saya buat refleksi diri.. 'saya ni jenis penjual macam mana ah?"

MLM ni..banyak macam ragam si penjual. Tapi dengan saya, saya paling anti dipaksa dan memaksa. pelik kan rasa dipaksa? Mungkin prospek tu ada sebab kenapa nda mau beli..kenapa perlu paksa? lagi satu, saya pantang dengan penjual tidak jujur. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga..

Biasa sangat dengar orang MLM ni..(alamak MLM) suka sangat memaksa beli itu ini. Sudah tu bila tidak beli, berhamburlah ayat-ayat yang tidak sedap pada telinga yang mendengar. Hello? yes..hello? Bukan semua orang MLM macam gitu, Mngkin sy terdidik dengan cara my mom ber-MLM dulu. sy perhati ja cara mama bagi explanation tentang produk *tutttt..tidak pernah memaksa punya.

Semalam sahaja ada seorang customer dari kampung.. tanya harga Set Hamil.. eh.. dia tnya kenapa bagi harga murah sangat? uit.. murah? ni harga retail kak. Kakak tu jawab..dia ada tanya dengan org nun di kampung juga.. mahal hampir2x ganda daripada retail. Maknanya apa? tertipu. Nasib baik belum beli tau.Beli dengan saya. Jadi. Pengajarannya, jadi pengedar MLM..kena jujur. Jangan menipu..berjaya tinggi sampai bintang ka..cakerawala ka..kalau menipu..rezeki tidak halal namanya.

So, sy jenis terus-terang.jika sy salah..sy terus-terang, jika orang tak nak beli..sy kata ok..mungkin belum sampai waktunya. Sya tidak suka paksa.

Pengajarannya..kepada pengedar produk..jujurlah berniaga dan jangan main paksa.

Nak beli produk Shaklee, kindly contact me:
Emma Francisca : 

Whatsapp: 0138722714
Emel: francessrocket21@gmail.com
Facebook: Emma Francisca Luis

#shakleeimmunity
#fantastic7
#gempro
#tsunamishaklee
#polluxfamily
#togetherwesucceed

No comments:

Post a Comment