THANK YOU!

INFO KESIHATAN DAN PRODUK SHAKLEE

Saturday, September 17, 2016

VIVIX UNTUK KESIHATAN MENYELURUH


KENAPA SUPERVITAMINS??
Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
4 kandungan utama di dalam Vivix yang sebabkan ia special sangat.
Kandungan utama dalam Vivix:
1) Muscadine grapes
Muscadine Grape ialah satu spesies anggur yang sangat unik kerana ia mengandungi lebih 1 (satu) kromosom dari tumbuhan biasa, iaitu 20 kromosom. Kelebihan ini menjadikan ia spesis anggur yang paling kaya dengan POLIFENOL (satu bahan penting yang sangat baik untuk kesihatan terutamanya untuk pencegahan kanser) Satu lagi bahan penting ialah Asid Ellagik yang tinggi yang membantu untuk menghentikan tindakan kimia penyebab kanser. Ia mempunyai sifat anti-mikrob dan anti-virus.
2) Purple carrot
Purple Carrot merupakan sumber terbaik untuk Vitamin A, sumber antioksida yang MUJARAB termasuk antocianin (yang menyebabkan warna merah menyala, ungu atau biru pada buah).
Antocianin membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.
3) Elderberry
Elderberry merupakan satu tumbuhan yang terkenal dalam rawatan tradisional untuk flu/selsema terutamanya influenza B. Ia dapat mengurangkan kesan akibat influenza seperti sakit otot dan ketidakselesaan akibat selsema.Ia mengandungi unsure Flavonoids, salah satu sumber antioksida yang sangat baik untuk mengukuhkan system imunisasi untuk melawan jangkitan bacteria dan virus.
Elderbery turut kaya dengan kandungan Antocianin yang membantu untuk antioksidan, anti-radang, anti mikrob dan juga anti kanser. Ia juga sangat baik untuk kesihatan saluran darah, platlet, dan lipoprotein yang penting untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.
Bukan sekadar antioksidan, Elderberry juga ada vitamin A,B, C dan nutrient seperti asid amino. Kesemua nutrient ini baik untuk menguatkan imunisasi, merendahkan kolestrol, beri pelindungan kepada penyakit-penyakit kardiovaskular seperti serangan jantung & strok.
Elderbery juga sangat baik untuk mengurangkan stress, penglihatan dan juga penghadaman.
4) Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed)
Tumbuhan ini adalah sumber utama kepada bahan RESVERATROL yang juga terdapat dari ektrak kulit dan biji anggur merah.
Resveratrol mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolestrol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan.
Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetic (DNA) untuk mengawaltur tindakbalas dalam badan yang normal.
hahhhhh!! hebat tidak vivix shaklee??

pun kira murah dah vivix ni jika dibandingkan dengan 4 ramuan utamanya. Sebiji anggur muscadine tu pun rm100 something okkkkk...pergh!!

No comments:

Post a Comment