THANK YOU!

INFO KESIHATAN DAN PRODUK SHAKLEE

Friday, September 16, 2016

MY FAV MOTIVATIONAL BOOK


Hello good morning!!😘
Harini mau share pula pasal buku apa yg sy selalu bawa dan baca. It just a simple christian book with proverbs and life event story in it. Disebabkan saya bukan ulat buku, so i only had few fav books. Dan semuanya bersifat motivational and spiritual book. Dan semestinya buku2 tu adalah buku2 yg tidak padat dengan tulisan penuh 1 page. 😂 Buku2 ni pun my eldest sister yg selalu belikan atau hadiahkan pada saya. Thanks big sister Emily Felicia!😉

Ok cerita tentang buku ni, dia ada 188 pages with high quality coloured paper. Dalamnya ada banyak cerita real life event dan dikaitkan dengan ajaran Catholic. Dia ada cerita tentang keberanian, kepentingan menjaga kesihatan, tentang kerendahan hati, dan mcm2 lagi la. So everytime sy rasa down..biasanya sy akan buka buku ni. Sebab buku ni simple dan boleh baca 1 cerita within 20-30 minutes ja..lepastu, masa lebihnya boleh buat reflection and pray.

Buku ni banyak mengajar sy tentang sifat kerendahan hati, pengharapan dan kindness..tu sebab bila orang lain ketawakan apa yang saya buat, sy senyum, bila org perli saya buat Shaklee dan ckp ni hanya duniawi..sy senyum..sebab sy ada jawapan pada setiap yg berlaku. Dan yg pasti sy tidak membinasakan kehidupan org lain. Dan saya tidak minta org lain bagi beras untuk sy makan. Saya berusaha utk diri dan keluarga sambil memberi peluang kepada org lain.

So this is my fav motivational book!

No comments:

Post a Comment