THANK YOU!

INFO KESIHATAN DAN PRODUK SHAKLEE

Friday, September 16, 2016

KERJA HAKIKI VS KERJA SHAKLEE...


WORK & SHAKLEE BUSINESS? why not?
extra job is a choice. kita pilih mahu atau tidak berdasarkan sebab-sebab kita sendiri kenapa kita mahu buat. Sejujurnya, bukan mudah bekerja sambil buat extra job. Bukan mudah! tapi saya percaya..bila kita berfikiran positif, apa sahaja yang kita buat akan jadi mudah. Bila kita fikir kita tidak boleh sebelum buat, kita tidak akan dapat buat. So, apa tips saya bagi mereka yang bekerja dan sedang membuat kerja extra?

1. Beautiful mind.
Ini sangat penting. Sebab bagi saya, semuanya bermula dengan fikiran kita. bila buat sesuatu kerja, kita kena sentiasa berfikiran positif. banyak mana kerja tu, kita kena kekalkan momentum yang positif supaya kita boleh melaksanakan tugas dengan baik dan sempurna.

2. Pembahagian masa.
Buat 2 kerja sekali akan rasa susah jika kita tidak melakukan pembahagian masa. Nanti tidak seimbang pula. Kerja di office tidak settle, kerja yang satu lagi siap. that's wrong! tu sebabnya, saya pilih extra job yang tidak ber'bos', masa saya yang punya, dan online. Sebab mudah dan timing yang fleksibel.

3. Kerja sebaik mungkin ditempat kerja.
yes! bila berasa ditempat kerja..kita lakukan dengan sebaik mungkin. Siapkan di tempat kerja dan cuba tidak membawa kerja balik kerumah. Dirumah, kita boleh buat kerja extra.bonus bagi mereka yang buat kerja online, buat sharing di laman sosial tidak memakan masa lma..pick a photo and share. 2-5 minit cukup 1 sharing utk 1 sesi.

4. Push factor.
Jika kawan2 sudah mulai penat dan rasa tidak cukup masa buat, rasa down..tiada motivasi buat 2 kerja.. ingat semula mengapa anda bekerja keras dan sanggup buat 2 kerja sekali.

5. Disiplin
Ini pun tips penting bagi mereka yang buat 2.3.4 kerja sekali..WOW!! bila disiplin tiada, kita tidak akan bertahan. so disiplinkan diri untuk komitmen yang banyak. its okay as long as you are doing great.

Kesimpulannya, bukan mudah buat kerja banyak sekali. Tapi jika kita ada kemahuan dan kita berupaya..kita mampu buat. saya telah buktikan selama hampir 4 tahun.

#tsunamishaklee
#polluxsid
#liveamazing
#togetherwesucceed
#gempro

WANT TO JOIN US?
Kindly Whatsap Me: 0138722714
Kindly Email Me: francessrocket21@gmail.com
Kindly Like My Fanpage: Vitamin's Suitcase
Kindly Follow My Instagram : @francessrocket
 

No comments:

Post a Comment