THANK YOU!

INFO KESIHATAN DAN PRODUK SHAKLEE

Friday, September 16, 2016

Herbs and Shaklee


Disini, saya bukan nak compare mana lebih baik real herbs without extracted or herbs yg sdah di ekstrak. Tapi saya cuba jelaskan sikit dan cuba kaitkan dengan sains + tradisional di Shaklee..

Ok first, sejak sy masih kanak-kanak..saya dan keluarga memang terdedah dengan herba-herba tradisional. And im proud to say that my mom was an expert about traditional herbs. Ekekkek.. asal masuk hutan, pg kebun..asal nampak rumput ka, buah pelik ka..mama atau bapa kenal apa benda semua. Baik atau tak baik benda tu. Mungkin ini salah satu sebab saya bersama Shaklee. Kerana kesemulajadiannya!

Dalam dunia serba moden ni, ramai generasi muda tidak kenal pun tumbuhan yg boleh mendatangkan manfaat. Setakat halia, kunyit, garlic, mint, lavender tu maybe boleh..tp klu sy sebut daun kiri-kiri? Puncak langit? Oopsss..hehehe..sy x la expert sangat tapi sy mmg terdedah dengan benda ni. Dan dalam dunia serba moden ni..jangan sembarangan petik tumbuhan. Sebab ada tumbuhan kelihatan serupa tapi berbeza fungsinya dan mgkin boleh membawa maut.

Jadi tak perlu pening pegi masuk hutan..pegi cari tumbuhan tu. Takut silap..lagi dos penyediaan kena betul. Silap dos, boleh bawa maut. So sya prefer herba dan tumbuhan yang sudah diekstrak oleh pakar dan bukan pakar jadi-jadian. Seperti Shaklee!

Shaklee product terdiri daripada tumbuhan dan herba yang berkhasiat. 100% diekstrak daripada tumbuhan organic. Dont worry! Saya bagi contoh.. Shaklee Garlic Complex yg sebiji jak tu, adalah sebiji besar bawang putih! Bukan seulas tau..haha!!

So, sy yg tinggal dibandar ni tak perlu pening2 cari tumbuhan utk ditumbuk ka dikisar..sebab saya ada shaklee!

No comments:

Post a Comment