THANK YOU!

INFO KESIHATAN DAN PRODUK SHAKLEE

Friday, September 16, 2016

BIG WHY I DO SHAKLEE??

big why i do shaklee as my second job? it's not my part time job. Shaklee is my second full time job. i did it everyday, every hours, every minutes, every second and every beat of my heart. 

Saya ada sebab-sebab saya sendiri kenapa saya memilih Shaklee sebagai kerja fulltime saya yang kedua selain tugas hakiki saya sebagai seorang pendidik. bukan sebab kerja sebagai pendidik itu tidak best. BEST GILA!! tapi saya tidak mahu menghadkan potensi diri saya pada tahap yang orang lain lihat hanya itu saya boleh buat.

So, saya buat kerja lain. Tapi kerja tu mestila yang boleh cover banyak perkara seperti kesihatan, pendapatan tambahan dan bagaimana kerja itu boleh bantu saya untuk berkembang sebagai seorang manusia yang sukakan cabaran. Dengan itu, saya cuba bisnes Shaklee. First of coursela..saya perlu pendapatan tambahan tanpa mengganggu tugas hakiki saya. yang saya boleh buat dimana sahaja.

Kenapa pendapatan tambahan? senang sahaja! sia-sia waktu yang berlalu itu tidak diisi dengan kerja sampingan yang boleh membuahkan estra income kan? lagi satu.. duduk post ilan dalam facebook taklah susah. sedangkan kita boleh upload selfie? hahh~ knapa tak upload sharing pada orang lain sambil sebarkan kebaikan produk shaklee?

Seterusnya mindset saya berubah. Saya bersyukur menjadi sebahagian daripada Shaklee.. kerana saya dapat harga ahli yang jauh lebih murah daripada harga bukan ahli. Kenapa saya mahu harga ahli? sebab saya dapati produk Shaklee sangat baik dan tidak menipu penggunanya. Ianya selamat, berkesan dan semulajadi.

Lepas tu, saya semakin serius dengan bisnes Shaklee. Sya mula melihat pendapatan shaklee saya semakin besar dan saya sudah mampu beri wang lebih pada ibubapa saya, beli rumah sendiri dan ada simpanan tetap.

Jika bukan kerana pendapatan Shaklee, saya mungkin masih tidak berkembang menjadi seorang manusia yang sukakan cabaran. saya masih mensia-siakan masa dengan buat benda-benda yang tidak mendatangkan hasil, saya masih hanya mampu bagitau my parents kalau sakit pg hospital. Sebab sekarang, bila ibubapa jatuh sakit, saya hanya beri supplement yang sesuai kecuali jika mereka mengalami masalah kronik.Palis...

Itu sebabnya mengapa saya setia dengan Shaklee! that's the BIG #WHY!

Do You Need This?
Kindly Whatsap Me: 0138722714
Kindly Email Me: francessrocket21@gmail.com
Kindly Like My Fanpage: Vitamin's Suitcase
Kindly Follow My Instagram : @francessrocket

No comments:

Post a Comment