Sunday, May 10, 2015

CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN SELAMAT DAN SEMULAJADI

Tahap kesihatan tubuh kita boleh dilihat daripada luaran tubuh kita. Setuju? Saya setuju! 
And YES i'm talking about our skin!

Jika anda mempunyai masalah kulit seperti kulit berjerawat, sensitif, berjeragat etc..anda perlu fokus terhadap nutrisi anda setiap hari. Cukupkah nilai nutrisi kita? Seimbangkah nilai nutrisi kita? Kita sendiri tahu. Ini kerana kita sepatutnya memperbaiki kulit kita from the inside and out.

Apa yang kita makan akan memberi kesan terhadap keseluruhan kesihatan tubuh badan kita termasuklah terhadap organ terbesar tubuh kita iaitu KULIT. Sya suka berkongsi tentang kisah saya. 

Sebelum saya mengamalkan nutrisi Shaklee, saya memang mempunyai masalah kulit kering, ton kulit tidak sekata dan bintik hitam yang bila dipicit akan membengkak. Masalah ini berlarutan sehingga saya masuk ke alam pekerjaan. Satu hari, masalah kulit saya menjadi-jadi apabila saya mengalami masalah jerawat teruk. Jerawat tu membengkak, bernanah dan melarat sehingga ke bahagian leher saya. 

Sebelum Mengamalkan Vitamin Shaklee (SANGAT KUSAM!)

Pada masa itu, saya agak tertekan dengan keadaan kulit saya sebab saya mulai merasakan confident level saya semakin pudar. Saya berjumpa dengan skin specialist dan beliau menasihati saya agar tidak memakai apa-apa jenis produk penjagaan kulit luaran sebelum jerawat saya surut dan kering. Itu menambahkan lagi tekanan saya kerana saya bekerja sebagai seorang cikgu dan saya tidak suka apabila saya tampil dihadapan murid dengan wajah yang pucat dan berjerawat. DEGIL juga saya ni..saya still guna produk touch-up sikit-sikit untuk cover. Hasilnya..kulit berjerawat yang di 'touch-up' jadi seolah-olah kulit buaya yang kasar dan benjol sana-sini. CONFIDENT LEVEL 100% DOWN!! sedih bila ingat.

Semasa Masalah Jerawat Melanda. OUCHHHH!

Paksa 'touch-up' (jadi macam kulit buaya..bergerutu)

And then, saya mula mengamalkan secara konsisten pengambilan Vitamin C Sustained Release, Vitamin B Complex, ESP, dan Vitamin E Complex keluaran Shaklee selain menggunakan Shaklee Skincare: Enfuselle Set. Lepas ni nak berdepan pula dengan bekas jerawat! 


kali ni nak try YOUTH Shaklee iaitu skincare terbaru Shaklee! (KLIK sini untuk tahu lebih lanjut!)

Saya perlu tekankan disini, pengambilan supplemen dan skincare Shaklee tidak memberikan efek terus-menerus! Lagi buat saya sedih.. TAPI... selama 3-4 bulan saya teruskan dan tidak berputus asa..akhirnya, saya dapat hasil yang HEBAT! now that's the Shaklee Effect! Sekarang kulit saya semakin baik daripada sebelum ini. Bekas jerawat semakin kurang, kulit semakin lembut dan yang bestnya, bla keluar mana-mana..saya just tempek sunblock, eyebrow pencil dan lipstick sahaja. Bukankah itu the best feeling?? of course. 
NOW! semasa Pollux Appreciation Gala, 2015 wee~


No comments:

Post a Comment