Saturday, May 16, 2015

HERB-LAX DAN KESIHATAN KOLON


Sudah terlalu banyak kajian klinikal dilakukan dan sahkan oleh doktor perubatan, bahawa lebih 90% daripada masalah penyakit degeneratif adalah disebabkan oleh colon yang kotor. euw~ (jan kamu euw..euw..bahayaaa tau!) dalam colon yang tidak bersih terdapat sel-sel mati, bahan makanan yg reput, bahan kimia beracun, parasit, nanah, lendir, dan lain-lain, yang mana kesemuanya menyumbang kepada peredaran toksin di seluruh badan. #NAH! masih degil? 

we need at least twice a week to 'clean' our colon.
dan saya memilih Herb-Lax yang bersifat semulajadi dengan campuran 9 herba terpilih termasuk Senna yang membantu mempercepatkan pergerakan makanan didalam usus. yeah~ 

Mereka yang mengamalkan pengambilan Herb-Lax dengan jadual pemakanan yang betul, akan mendapat kesan ketara seperti perubahan pada kulit, headache free, no bad breath etc..

Dari segi dosage pengambilan Herb-Lax, saya suka ingatkan kepada pelanggan saya untuk 'try and error' test pada awal pengambilan untuk mngetahui berapa dosage yang sesuai dengan mereka. Contohnya, sekiranya pelanggan mengambil 4 biji sekali dan mengalami 'aktiviti penghadaman' yang sangat kerap dan tidak menyelesakan, saya akan follow up dan bagi suggestion yang lebih sesuai contohnya mengurangkan dosage Herb-Lax. 

Satu perkara lagi, sekiranya anda berfikir untuk menjalani program nutrisi secara pengambilan supplemen, saya mengesyorkan agar anda 'membersihkan' terlbih dahulu usus anda agar program nutrisi yang anda bakal jalani akan lebih berkesan (penyerapan supplemen yang baik.
xo,
Emma.


No comments:

Post a Comment