Friday, April 10, 2015

MENGAPA BADAN KITA PERLU DETOKSIFIKASI

SET DETOX BAJET
Detoksifikasi adalah proses penting untuk mengekalkan kesihatan tubuh secara luaran atau dalaman.
Kita disarankan untuk melalui proses detoks sekurang-kurangnya sekali hingga 2 kali seminggu mengikut tahap kesihatan tubuh kita.
Satu fakta menarik tentang organ dalaman manusia adalah, kita sering mengadu sakit, tidak selesa perut, tidak selesa bernafas dan sebagainya. Kerap kali kita akan salahkan cuaca yang tidak menentu, kadara pencemaran, makanan yang kita makan.. yep! semua tu adalah penyebab.


Kita tahu apa sebab kita merasa tidak sihat.. Tapi kita 'kurang' mengambil tahu tentang 'apa yang berlaku' dalam badan kita. Bersih kah usus saya? Berfungsi dengan baik ka organ-organ dalam saya?
Jarang kita persoalkan kerana kita TIDAK NAMPAK APA YANG ADA DALAM TUBUH KITA SENDIRI. Padahal kita tahu kan apa sebab rasa tidak selesa itu?

Dalam dunia moden kita pada hari ini, kita sudah muak dengan iklan-iklan komersil apa bagai samada dalam media sosial, kaca tv, radio, majalah etc yang menyatakan bahawa tubuh kita DICEMARI DENGAN LEBIH DARIPADA 5 MILLION POUNDS bahan kimia tercemar. Jumalah bahan kimia tercemar itulah yang kita makan (pewarna, perasa, racun serangga, ubat hormon dsbg), lain lagi dengan udara yang kita hirup seeeeetiap hari! dengan nitrate nya, dengan karbon dioksida nya..

SEBAB ITULAH KITA WAJIB MENGETAHUI APA JENIS SUPPLEMEN YANG SESUAI UNTUK PROSES DETOKS DALAM TUBUH KITA TERUTAMA SEKALI BAGI ORGAN DALAMAN KITA YANG MENGGERAKKAN TUBUH BADAN KITA.


APAKAH SIMPTOM BIASA YANG KITA SERING MENGADU TIDAK SELESA, YANG MENANDAKAN BAHAWA TUBUH KITA TELAH DICEMARI?

  • Sakit kepala yang kerap
  • Migrain berlanjutan
  • PMS
  • Kesakitan kerap pada sendi
  • Masalah penghadaman
  • Masalah kulit
  • Halitosis (nafas berbau kuat)
  • Sentiasa diserang jangkitan
  • Sistem imun yang sangat lemah
Tanda-tanda ini adalah tanda biasa yang sentiasa kita anggap sebagai SAKIT BIASA. Sebenarnya simptom2 yang dilihat biasa ini adalah antara petanda bahawa tubuh kita telah dicemari oleh pelbagai jenis bahan tercemar yang kita MAKAN-HIDU-RASA-SENTUH.

Sekiranya kita mempunyai tanda-tanda ini segeralah melakukan pemeriksaan kesihatan menyeluruh. Selain daripada itu, kita boleh mengurangkan bahaya dan risiko petanda ini dengan mengamalkan pemakanan supplemen yang anda pasti 100% semulajadi. Lain jadinya sekiranya kita makan supplemen yang ada bahan kimia pula.

Saya adalah seorang Shaklee Independent Distributor SAH (1117933). 
Saya syorkan pengambilan suplemen Shaklee yang 100% sah semulajadi selamat!
SET DETOX HATI
No comments:

Post a Comment