Friday, December 5, 2014

PENDAPATAN SHAKLEE TIDAKLAH BANYAK SANGAT PUN..TIDAK PERLULAH HEBOH SANGAT.


APA FIRST IMPRESSION SAYA TERHADAP SHAKLEE SEBELUM MENJADI PENGEDAR SHAKLEE?

  1. MLM juga kan? jual ubat kan? malas la..segan/malu buat kerja jual produk ni. Tak tahu jual produk.
  2. Ragu-ragu dengan bisnes dan produk Shaklee.
  3. Ramai dah friends & family yg buat Shaklee..tak ada keuntungan pun.
well..well..satu hari, perasaan ingin tahu yang besar muncul dalam diri dan beranikan diri menghubungi seorang rakan yg kini merupakan upline sy untuk join keahlian Shaklee. Just for suka-suka tau~ :p nak tahu sangat apa benda Shaklee ni. So, upline bagi terang almost everything about Shaklee. Terus terang time tu ekonomi gawat. kerja gov, tapi gaji tak pernah cukup. 28 Februari 2014 sah sebagai SID Shaklee dan sy memulakan langkah BERANI untuk berniaga (fyi, family sy tiada darah bisnes ni) untuk menambah pendapatan.

PENDAPATAN KESELURUHAN SINCE MARCH 2014-NOVEMBER 2014:
Pendapatan yang saya perolehi jika ditambah semuanya sejak Mac 2014-November 2014 ialah RM

Mac: RM370.70
April: RM554.96
Mei: RM2003.39
Jun: RM2285.52
Julai: RM2475.70
Ogos: RM2271.07
Sept: RM1622.77
Oktober: RM2911.77
Nov: RM1456.53
TOTAL: RM15 952.41

Ini adalah total sebenar pendapatan SAMPINGAN saya. Tidaklah sebanyak leader Shaklee lain, tapi satu ucapan yang seringkali saya ucapkan dalam hati ialah SYUKUR. Dengan pendapatan sampingan ini, saya dapat bantu keluarga, dapat memperbaiki kualiti hidup etc dan semoga satu hari nanti dapat berbakti kepada golongan yang tidak berkemampuan.

Ramai rakan-rakan kata bila sya promote product 'yala..kau buat shaklee ni just nak dapat untung, bukan berkesan apa shaklee ni. boleh nampak viral tentang shaklee ni' saya hanya tersenyum. tidak perlulah kata apa untuk membalas. Yang saya tahu, saya, family saya, rakan-rakan saya mengamalkan pemakanan supplemen Shaklee..kesihatan semakin baik. I tell you. 


Pada mulanya, jujur..tujuan utama saya join Shaklee adalah untuk menambah pendapatan..tetapi saya semakin terjerumus dengan kebaikan produk Shaklee dan kelebihan tersendiri yang ada pada Shaklee. Saya dan keluarga saya akan terus mengamalkan pemakanan supplemen Shaklee dan sampai masa kelak, saya akan turunkan bisnes Shaklee ini kepada anak-anak pula. yeah~
Shaklee's supplement is always SAFE, always WORKS & always GREEN. It makes you feel GOOD.

Jadi sekarang, bangun tidur ku bersama Shaklee. Berjuang dengan team saya dan akan meneruskan perjuangan untuk menyebarkan kebaikan Shaklee sekaligus membawa mesej kesedaran kesihatan kepada orang disekeliling saya. Doakan sya ya!:D

DO YOU WANT TO BE PART OF MY SHAKLEE LIFE?
JUST CONTACT ME FOR MORE INFORMATION YA..
Jangan takut, Jangan ragu-ragu..saya akan cuba membantu.
TRUSTED SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR

No comments:

Post a Comment