Tuesday, November 18, 2014

PENING KEPALA LALU DEPAN CERMIN!!

yala.. pening mcm mau hempas-hempas kepala nampak kulit bagai kena cacar. haishh..
Produk kecantikan daripada yg murah kepada yang mahal sanggup dibeli demi mendapatkan kulit yang cantik, gebu, halus dan mulus tu. ala..bak gadis-gadis korea la katakan.

Berdasarkan pengalaman jujur daripada saya.. saya berumur 27 tahun dan sepanjang 27 tahun tu saya telan macam-macam jenis makanan. yang berminyak, yang masin, yang manis..yang asam semua rasa sudah masuk dalam badan ni selama 27 tahun! BAYANGKAN berapa jenis toksin yang hinggap dalam tubuh badan saya ini? TIDAK TERKIRA!!

Start ambil set kecantikan dan set tambah darah Shaklee since 6 bulan yang lalu, nak sangat kulit yang gebu tu. TAPI..sebalik berlaku..selepas 1-2 bulan consume dua jenis set ni, saya mengalami tindak balas dalam tubuh badan saya sendiri. Jerawat tumbuh merata-rata. Meletop-letop cik-cik jerawat saya tu. Tapi sya teruskan..sebab dalam fikiran saya ialah:

SAMPAI BILA NAK SIMPAN TOKSIN BANYAK-BANYAK YANG DAH KUMPUL SELAMA 27 TAHUN NI?? 

Jadi, saya teruskan pengambilan dua set ni. yang bestnya.. jerawat ni tidak berlarutan tau! SEBABNYA:

1. Saya menjaga kesihatan dan kecantikan dalaman dengan produk Shaklee.
2. Saya menggunakan Set Enfuselle pada awalnya dan beralih kepada Set Nutriwhite bagi penjagaan luaran.
3. Saya menjaga pemakanan (kulit cantik, diet terjaga kan?)

dengan amalan ini, kini apa tinggal adalah parut yang semakin memudar. dengan apa? Vitamin E Complex.

Dari segi bajet, sy bandingkan dengan membeli set penjagaan kulit lain yang jauh lebih mahal. Sya mendapati set kulit penjagaan dalaman + set kulit luaran Shaklee SANGAT BERBALOI. 

Itu sebabnya sekarang, saya semakin rapat dengan cermin dekat dalam bilik tu. Rajin dah nak belai2 kulit yg selama ni tidak kesah pun kering ka..berminyak ka..hahaa..

I hope with this entry, saya dapat bagi tips dan share pengalaman saya bersama Shaklee! yeahh~~

HUBUNGI SAYA ATAU MANA-MANA SID LAIN DISELURUH MALAYSIA UNTUK MENDAPATKANNYA! 0138722714

No comments:

Post a Comment