Sunday, August 10, 2014

SET BATU KARANG SHAKLEE

PHOTO CREDITS


Dikatakan sebanyak 15-20% daripada seluruh rakyat Malaysia akan mengalami masalah batu karang sepanjang hayat mereka. Penyakit ini tidak mengira jantina. Biasanya sakit batu karang akan mencapai tahap yang sangat perit! tidak hairanlah bila pesakit lelaki yang menghidap batu karang boleh menangis apabila sakit batu karang tu datang! oh my! 

Batu karang merupakan butir-butir pepejal keras yang terbentuk didalam air kencing.Batu-batu tersebut boleh termendap dimana-mana bahagian organ badan yang berkait rapat dengan proses pembentukan dan pembuangan air kencing seperti buah pinggang, pundi kencing, dan saluran ureter.

Pembentukan batu karang berlaku apabila bahan seperti oxalate, cysteine dan kalsium berlebiha didalam tubuh badan. Perlu diingat bahawa, ridak semestinya batu karang akan terbentuk hanya apabila berlaku kelebihan kandungan bahan-bahan yang saya sebutkan diatas. Pembentukan batu karang juga boleh berlaku apabila penghasilan air kencing adalah kurang. (kena minum air banyak ya!) Pemendapan bahan-bahan ini akan membentuk kristal halus yang kemudiannya akan diangkut dan melekat pada organ seperti pundi kencing dan buah pinggang.


SIMPTOM PENYAKIT BATU KARANG:
✔ Rasa sakit yang teramat dibahagian belakang dan pinggang.
✔ Sakit yang dikatakan biasanya akan menyerang dalam tempoh 20 hingga 1 jam! Namun sakit itu tidak akan berpanjangan tetapi akan datang sekiranya tidak dirawat.
✔ Terdapat kesan darah didalam air kencing
✔ Merasa panas yang amat semasa kencing dan kandungan air kencing mengandungi butir halus seperti pasir.
SET BATU KARANG* SHAKLEE:
Set Batu Karang* Shaklee merupakan yang terbail dan bertindak secara semulajadi kerana bahan-bahan untuk menghasilkan setiap produk diatas adalah daripada sumber bahan mentah yang selamat tanpa sebarang kandungan yang merbahaya kepada tubuh badan.

Kawan-kawan tidak semestinya mengambil kesemua produk yang disebutkan diatas (dalam poster).Kawan-kawan boleh memilih mana-mana produk yang sesuai dengan tahap batu karang* ya.Saya nasihatkan kawan-kawan membuat pemeriksaan doktor dan minta nasihat daripada pengamal perubatan juga.Dengan cara ini, kawan-kawan boleh bajet mana satu produk yang sesuai. Sekiranya kawan-kawan ingin mendapatkan pandangan saya, saya sangat mengalu-alukan ya..jangan segan, saya sedia membantu!^^

Anda boleh menghubungi saya via Whatsapp/Wechat/Telegram/SMS/CALL: 0138722714
atau
Email: francessrocket21@gmail.com

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca entry ini.xo!

No comments:

Post a Comment